Menu

Locquet Power & Light - Historiek

1878
Charles Locquet legt de basis van Locquet Power & Light. In een atelier, gevestigd in Olsene,  vervaardigt hij voornamelijk landbouwgereedschappen.
1884
Door gebrek aan plaats verhuist het bedrijf onder leiding van Charles naar een groter atelier in Kruishoutem. Daar startte hij met het ontwerpen en bouwen van landbouwmachines. De 2de generatie vervoegt het bedrijf, Jules, de zoon van Charles  neemt mee de beslissing om de productie uit te breiden met motoren bestemd voor de landbouw.
1902
De stap naar het zelf construeren  van motoren is gezet. De eerste motoren waren lichte benzine- en arm gasmotoren. Daarna onderging men de evolutie naar de eerste ruwolie motoren en grote dieselmotoren.
1927
Met nog steeds als hoofdactiviteit het bouwen van machines, verhuist het bedrijf opnieuw naar Olsene. Dit bracht de verkoop van Lister en Ruston motoren en stroomgroepen met zich mee. 
1945
De 3e generatie vervoegt het bedrijf. Kleinzoon Frans Locquet behoort nu tot de groep. Samen met hem introduceert het bedrijf ook de Blackstone dieselmotoren in het verkoopgamma.
1960
Klantgerichtheid  is nu een belangrijk aspect in de strategie van het bedrijf. Custom-made machines zijn niet langer  een illusie.
1989
Willy Locquet, de 4de generatie, is nu de nieuwe zaakvoerder van het bedrijf. Onder leiding van Willy werd het klantenbestand en een aantal mensen overgenomen van de firma Precikino (Sint-Martens-Latem). Enkele jaren later  nam het bedrijf de verdeling van Robin motoren en onderdelen over van de firma Callens (Brussel).
1998
Het bedrijf verhuist terug naar Kruishoutem, naast de plaats waar Charles Locquet het bedrijf in 1884 verder zette. Locquet verovert de Telecommarkt met de verhuur van  haar stroomgeneratoren.
2005
Locquet  introduceert een nieuwe divisie die zich  specialiseert in  de verhuur en verkoop van professionele verlichting voor de bouwsector, hulpdiensten en de evenementensector.
2007

De 5de generatie vervoegt zich bij Locquet Power & Light. Vincent Locquet is nu mede de drijvende kracht achter een nog steeds kerngezond en groeiend bedrijf.

 

 

De crew van Locquet motors bvba
Enlarge
Vlas machine
 
zelfgebouwde  dieselmotor 1902
 
Oude kolomboormachine
 
 
 

 

 

   
   

Ons bedrijf

Image 01

Locquet Power & Light
Karreweg 139 A
9770 Kruishoutem
T +32 (0)9 388 80 85
F +32 (0)9 388 66 24
Power@locquet.com

Robin-Subaru

Image  02 Ons gamma Robin-subaru Stroomgroepen

Airstar

Image 03 Airstar ballonnen voor diverse verlichting op evenementen en bouwwerven

Popa Lichtmasten

Image 04 Installeren van Popa Lichtmasten op groot evenement
Social Media

TOP